Rohkema info nägemiseks:

CONTRACTOR OÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 2829; jälgijaid - 42. Arvustusi - 4; Artikleid 1+ "Kirjuta CONTRACTOR OÜ kohta arvamuslugu!"

CONTRACTOR OÜ hetkeolukord

Juba 2829 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 42 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,5 punktiga ja kommenteeritud 18 korda.

Tegevusaruanne 2022

OÜ Contractor pakub masinaehituslike metallkonstruktsioonide tootmise teenust. Teenus hõlmab metallkonstruktsioonide valmistamist, peamiselt süsinikterasest, tehnoloogiliseks valmistusviisiks on keevitus ning mehhaaniline töötlemine ja valmistatud toodete märgvärvimine.

Teenuse sihtrühmaks on peamiselt Skandinaavia vastava ala tööstusettevõtted ning nende Eestis tegutsevad tütarettevõtjad, kelle tegevusvaldkonnaks masinaehitus. 2022.a. võib lugeda ettevõttele edukaks, keerulises situatsioonis suudeti kasvatada ettevõtte käivet tervelt 30,2%. Suure osa käibekasvust võib siiski kanda kerkinud tooraine hindade arvele.

Ettevõte jätkas aruandeaastal majandustegevust koroonapandeemia lõpufaasi tingimustes, mis mõjutas globaalseid tarneahelaid ja toorainete sh teraseturgu ning tekitas hinnakõikumisi toorainete hindades. Märkimisväärset mõju avaldas ka Vene Föderatsiooni poolt alustatud röövsõda

Ukraina suunal. Mõlemad sõjalises konfliktis osalevad riigid on olulise mõjuga terasetootjad regioonis, mis kergitas veelgi terasehindu ning tekitas volatiilsust teraseturul materjali saadavust silmas pidades.

Tulenevalt situatsioonist oli ettevõtte juhtkond jätkuvalt seisukohal, et suuremaid investeeringuid ning uurimis- ja arendustegevusi ka 2022.a. ette ei võeta. Pigem jälgitakse, kuidas olukord areneb ja tegutsetakse vastavalt. Sama strateegia on jätkunud ka 2023.a. Pole võetud ühtegi uut pangalaenu ega sõlmitud liisingulepinguid tootmisseadmete ostudeks. 2023.a. majanduskeskonda on mõjutanud tooraineturu stabiliseerumine ning mõningane hinnalangus terasehindades. Negatiivset mõju avaldab intressikeskkonna muutumine ja intresside kerkimine. Kuid pigem ei ole mõju suur ettevõte bilansile ja finantsseisule, kuna intressikandvaid kohustusi on suhteliselt vähe, vaid pigem majaduskeskkonnale tervikuna, mis võib mõjutada klientide tegutsemisaktiivsust ja nõudlust nende poolt pakutavate toodete järele tulevikus.

Muud investeeringud on olnud tavapärase majandusteguse käigus tehtud mõistlikud ja ka möödapääsmatud kulutused. Raamatupidamise aastaaruande koostamise perioodil järgmist perioodi mõjutavaid sündmusi ettevõtte tasandil aset leidnud ei ole. Ettevõtte finantsseis on stabiilne, käibevara ületab lühiajalisi kohustusi 1,29 kordselt. 2023.a. äristrateegias muudatusi ei planeerita ja jätkatakse sama põhitegevusega.

Ettevõtte osanike hinnangul on ettevõte jätkuvalt võimeline kasumlikult tegutsema ning täitma kõiki endale võetud kohustusi.

Majandustegevust 2022.a. aruandeaastal iseloomustavad suhtarvud on järgmised: 2022 2021

Käibe kasv 43,34% 4,93%

Ärikasumimäär 5,57% 2,52%

Lühiajaliste kohustiste kattekordaja 1,29 1,37

Puhasrentaablus 4,02% 1,75%

Omakapitali rentaablus 16,44% 5,45%

Koguvara rentaablus 8,47% 2,68%

Suhtarvude arvutamisel kasutatud valemid:

Käibe kasv % = (müügitulu2022-müügitulu2021)/müügitulu 2021*100

Ärikasumimäär % = Ärikasum/müügitulu*100

Lühiajaliste kohustiste kattekordaja = käibevara/lühiajalised kohustised

Puhasrentaablus % = puhaskasum/müügitulu*100

Omakapitali rentaablus % = puhaskasum/omakapital kokku*100

Koguvara rentaablus % = puhaskasum/varad kokku*100

Hjalmar Liivik juhataja

CONTRACTOR OÜ kontaktid

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.